Komentáře ke článku: Kukuřice nejen v mexické kuchyni

Kukuřice patří mezi teplomilné rostliny s vysokými nároky na vláhu. Celosvětově se řadí k nejvýkonnějším zemědělským plodinám a významnou měrou se podílí na zabezpečování potravin pro lidstvo. Vzhledem k rozsáhlým možnostem uplatnění, cena zrna kukuřice ve světě poslední dobou stále roste a zřejmě ještě růst bude. Je důležitou surovinou i pro řadu průmyslových odvětví (lihovary, škrobárny, chemický průmysl, apod.), v naší republice se v současné době největší část produkce spotřebovává přímo v zemědělství, a to ve formě siláže a krmiva.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2020 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní