Přihlášení
|
Registrace
Základní složky potravin
Dětská výživa
Potravinové doplňky vitamíny, minerály
Výživa těhotných a kojících žen
Vaříme a pečeme
Nápoje a koktejly
Kuchyňské přístroje
Etika stolování
Diety hubnutí
Rady návody
Zajímavé články
Vitamin B13 (kyselina lipoová)
Rakytník řešetlákový
Co je to vláknina??
Jablečná vláknina
Rozpustná vláknina - psyllium
Hlavní stránka
>
Vaříme a pečeme
>
Chutná a zdravá zelenina
Topinambur místo tradičního bramboru
Zapečené topinambury se sýrem
Ingredience:
500 g topinamburů
50 g másla
50 g sýru eidam
200 ml mléka
1 žloutek
sůl
Postup přípravy:
Topinambury oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme topinambury a cca 10 minut podusíme.
Topinambury osolíme, rozmačkáme, přidáme žloutek rozmíchaný v mléce.
Vzniklou směs vložíme do vymazané zapékací mísy a posypeme sýrem.
V předehřáté troubě na 170 °C zapečeme pouze několik minut.
Hotový pokrm můžeme doplnit zeleninovou oblohou.
Ovocné knedlíky z topinamburů
Ingredience:
300 g topinamburů
150 g hladké mouky nebo celozrnné pšeničné mouky
1 vajíčko
vypeckované ovoce (švestky, meruňky) nebo švestková povidla, ovocný džem
sůl
strouhaná čokoláda
máslo
Postup přípravy:
Topinambury uvaříme ve slupce, necháme vychladnout.
Následně topinambury oloupeme a nastrouháme jako na bramborové knedlíky.
Přidáme mouku, sůl, vajíčko a vypracujte těsto, které necháme 10 minut odležet.
Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na stejné dílky.
Poté z nich vyválíme čtverce. Doprostřed každého čtverečku klademe ovoce nebo lžičku džemu a modelujeme knedlíky.
Knedlíky vkládáme do osolené vroucí vody. Zamícháme a vaříme cca 7 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
Servírujeme sypané strouhanou čokoládou a lehce polité rozpuštěným máslem.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Přidat komentář
|
Zobrazit komentáře
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:
Domací lékař - alternativní medicína
léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
Všechny články v aktuální sekci:
Brokolice, aneb jak potlačit zhoubné bujení
Což takhle dát si špenát?
Cuketová krémová polévka
Čekankové puky v teplé kuchyni
Čekankové puky ve studené kuchyni
Červená řepa – nejen detoxikace organismu
Kukuřice nejen v mexické kuchyni
Kvašená zelenina, nebo-li pickles
Další články najdete v sekci
Chutná a zdravá zelenina
Zajímavé weby:
Vše o těhotenství, porodnice, ...
Výchova dětí a jejich zdraví
Numerologie
Význam a původ křestních jmen
Naše žena - vše pro moderní ženu
Dieta při diabetes
Vláknina
Žlučníková dieta
Rodinné fotky
Nordic walking
(c) Naše výživa, 2010-2023 -
Provozní podmínky serveru
-
Použití cookies
-
Kontakty
Zobrazit verzi:
Klasická
|
Mobilní