Čekankové puky v teplé kuchyni
Čekankové puky jsou chutné nejen zasyrova do salátů, ale můžeme je i zapékat. Vnější listy se používají jako dušená, pečená nebo smažená zeleninová příloha k vybraným druhům masových, rybích nebo vegetariánských specialit.
Čekanka se sýrem zapékaná v šunce
Ingredience:
- 4 puky čekanky
- 4 plátky drůbeží šunky
- 20 dkg sýru s modrou plísní (Roquefort, Niva)
- 15 dkg kozího sýru
- kousek másla
Postup přípravy:
- Čerstvé čekankové puky podélně rozpůlíme a mezi jednotlivé půlky vložíme plátky plísňového sýru.
- Každý puk následně zabalíme do plátku šunky a propíchneme párátkem, nebo špízovací jehlou, aby obě půlky držely hezky vcelku.
- Takto zabalenou čekanku vložíme do máslem vymaštěného pekáčku, posypeme strouhaným kozím sýrem.
- Zapékáme cca 15 minut.
- Pokud nám to trouba umožňuje, přepneme ji na několik posledních minut na gril, aby struhaný sýr získal zlatavou barvu.
- Podáváme s čerstvou bagetou, vhodná je i sklenka dobrého vína.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...