Komentáře ke článku: Kvašená zelenina, nebo-li pickles

Kvašení je jedním z nejstarších přirozených způsobů konzervace zeleniny. Již naši předkové nechávali s oblibou kvasit zelí či okurky, které pak mohli konzumovat po celou zimu. Tehdy si pravděpodobně ani neuvědomovali, jak významnou službu pro zdraví jim kvašená zelenina během zimy přinášela. Ačkoli se kvašením zelenina konzervuje, což umožňují mléčné bakterie, neznamená to, že se během procesu fermentace nemůže zkazit. Vše záleží na vhodných podmínkách jako je okolní teplota, koncentrace soli a omezení přístupu vzduchu. Pokud bude zelenina zkvašená příliš, poznáte to podle chuti a pachu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní