Komentáře ke článku: Hlávkový salát

Hlávkový salát patří k nejstarším pěstovaným druhům zelené listové zeleniny. Konzumní částí rostliny jsou listy. Salát ze Středomoří k nám dovezli mniši a pěstovali ho v klášterních zahradách. Hlavním důvodem byla víra, že salát pomáhá překonávat pohlavní pud a nečisté myšlenky. Hlávkový salát má skvělou chuť, vysokou biologickou hodnotu, je snadno stravitelný. Tato zelenina bývá nejčastěji konzumována syrová, a to samotná jako příloha nebo v různých salátech. V prvních jarních měsících je to především křehký salát, později je vystřídán jarním a letním. Právě na jaře se stává silným bojovníkem proti jarní únavě. Komplex přírodních látek v salátu má protikřečové a tišící účinky. Pravidelná konzumace salátu posiluje imunitní systém a může snížit i riziko rakoviny.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní