Komentáře ke článku: Kysané zelí – ochrana před rakovinou

Během procesu kysání zelí vznikají izotiokyanáty, které mají protirakovinné účinky. Tyto chemické látky rostlinného původu, o nichž se předpokládá, že posilují obranu organismu proti některým druhům rakoviny, se vyskytují v brukvovité zelenině (brokolice, růžičková kapusta, zelí). Podle finských vědců, kteří jejich účinky studovali a dokládali je epidemiologickou studií, nás izotiokyanáty mohou ochránit zejména proti rakovině tlustého střeva, jater, plic a prsu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní