Komentáře ke článku: Ředkvičky - zdravý zabiják bakterií a plísní
S prvními jarními paprsky najdete na pultech obchodů i ředkvičky, které obohatí naše tělo o řadu cenných látek po dlouhém období zimy. Konzumovat nemusíte jen bulvy, do salátů a polévek můžete přidávat také mladé lístky. Mimo vitamíny a minerály obsahují ředkvičky i hořčičné oleje. Ty jim dodávají typickou pálivou chuť, ale zároveň zabíjejí bakterie a plísně, které nám mohou způsobovat průjmy a jiné střevní a žaludeční potíže. Pravidelnou konzumací ředkviček lze úspěšně tyto škodlivé střevní kultury likvidovat a zabraňovat jejich dalšímu množení. Kdo chce na jaře trochu zhubnout, měl by ředkvičky konzumovat alespoň třikrát denně. Jejich kalorická hodnota je velmi nízká a navíc podporují střevní peristaltiku. Ředkvičky můžete pojídat syrové, výborně se hodí do salátů, pomazánek a předkrmů nebo tepelně upravené v polévce, míchaných vajíčkách, či jako příloha k masu. Ředkvičky není vhodné nechávat dlouho nakrájené nebo nastrouhané, jelikož tak dochází ke ztrátě vitamínů.
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...