Komentáře ke článku: Koňské maso a droby

Toto maso se vyznačuje nápadně tmavočerveným až hnědočerveným zbarvením a namodralým leskem. Má dlouhá a tvrdá vlákna, obsahuje hodně sacharidů, proto má nasládlou chuť. Maso má charakteristický pach, málo tuku (méně syté než jiné druhy masa), je tuhé, obsahuje více vody a bílkovin než maso hovězí. Tuk je nažloutlý, měkké konzistence, u koní krmených převážně ovsem bývá tuk bělejší. Nejlepší maso je z hříbat ve stáří do dvou let, které je šťavnaté a téměř se vyrovná chuti masu hovězímu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní