Dochucení koláčů a dortů - krémy, ovocné náplně


obrázek ke článku Dochucení koláčů a dortů - krémy, ovocné náplně

Vynikající máslový krém


  • Aby se nám máslový krém skvěle podařil, musí mít všechny přísady stejnou, nejlépe pokojovou teplotu.
  • Nepoužíváme máslo právě vyndané z chladničky.
  • Pudink musí naopak vychladnout, aby měl pokojovou teplotu.
  • Smícháme-li pudink s máslem, nesmí nám máslo ani roztát, ani ztuhnout.

Dort s příchutí likéru


  • Polevu na dortu zjemníme, potřeme-li ji po jejím ztuhnutí likérem.
  • Povrch dortu tak získá i pěkný lesk.

Pevná poleva


  • Polevy budou zvlášť pevné a dají se lépe zapracovat, smícháme-li práškový cukr místo s vodou s tekutým bílkem.

Pevný sníh z bílků


  • Když necháme ušlehaný sníh z bílků déle stát, rozteče se.
  • Chceme-li ho znovu našlehat, je vhodné přidat pár kapek citronové šťávy.
  • Po ušlehání bude sníh opět pevný.

Náplň z vaječného likéru


  • Místo šlehačky můžeme vzdušné pečivo naplnit krémem z vaječného likéru.
  • Smícháme 250 ml smetany ke šlehání (33%), 150 ml vaječného likéru, dva balíčky vanilkového krému bez vaření (na každý balíček přidíme 1/4 l mléka).
  • Připravenou směs ušleháme a necháme cca 30 minut, aby nám zchladla.
  • Hotovým krémem plníme křehké pečivo.

Odstranění hrudek z krému


  • Pokud se nám v čokoládovém či jiném krému udělají hrudky, přimícháme do něj jemně nasekané vlašské ořechy nebo mandle.
  • Hrudky se tak v krému úplně ztratí.

Šlehání žloutků


  • Při šlehání žloutků na koláč, je vhodné přidat pár kapek octa.
  • Ocet cítit nebude, ale těsto bude jemnější.

Nugát místo kakaa


  • Mramorový koláč bude jemnější, přidáme-li do těsta místo kakaa nugátový krém.

Voňavý jablečný koláč


  • Na jablečné moučníky se nejlépe hodí kyselé odrůdy jablek.
  • Koláč je obzvlášť chutný, když na jablečnou náplň ještě před pečením rozložíme drobné plátky másla.

Pražení mandlí a ořechů


  • Mandle a ořechy můžeme pražit i v mikrovlnné troubě, a to při teplotě 300°C.

Výraznější chuť sušených švestek


  • Pokud sušené švestky namočíme místo do vody do černého čaje, budou mít lepší, aromatičtější chuť.

Loupání ananasu


  • Ananasová slupka obsahuje kyseliny, které mohou vyvolat v ústech a na rtech podráždění.
  • Ananas tedy nekrájíme stejným nožem, kterým jsme ho loupali.

Pudink bez škraloupu


  • Ještě horký pudink přikryjeme potravinovou fólií, aby se na povrchu neutvořil nehezký škraloup.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní