Přihlášení
|
Registrace
Základní složky potravin
Dětská výživa
Potravinové doplňky vitamíny, minerály
Výživa těhotných a kojících žen
Vaříme a pečeme
Nápoje a koktejly
Kuchyňské přístroje
Etika stolování
Diety hubnutí
Rady návody
Zajímavé články
Vitamin B6 – Pyridoxin
Vitamín B9 (kyselina listová, acidum folicum)
Vitamin B12 - Kobalamin
Antioxidanty
Řepík lékařský
Hlavní stránka
>
Vaříme a pečeme
>
Jak na to!
Jak si usnadnit práci s těstem
Skladování droždí
Droždí vydrží v lednici mnohem déle, je-li zabalené v potravinové fólii.
Chceme-li se přesvědčit, zda je droždí ještě dobré, vložíme ho do horké vody.
Pokud vyplave nahoru, můžeme ho bez obav použít, ještě nám vykyne.
Kontrola kynutého těsta
Dobře vykynuté těsto poznáme tak, že když na něj mačkáme prstem, musí se důlek po prstu okamžitě narovnat.
Rychleji vykynuté těsto
Kynuté těsto vzejde daleko rychleji, když ho dáme do plastové mísy s dobře přiléhajícím víčkem.
Takto uzavřenou mísu potom postavíme do teplé vodní lázně.
Tato rada přijde obzvlášť vhod v době chladného počasí anebo když doma ještě netopíme.
Aby se knedlíky nerozpadávaly
Aby se nám knedlíky během vaření nerozpadávaly, přidáme do vody, v které knedlíky vaříme, 1 lžíci bramborové moučky.
Prášek do pečiva - záchrana pro špatně kynoucí těsto
V případě, že nám kynuté těsto nechce vzejít, lze ho zachránit přidáním prášku do pečiva.
Těsto práškem do pečiva posypeme, dobře těsto propracujeme a dáme péci do trouby.
Obzvlášť křupavá pizza
Pizza bude pěkně křupavoučká, když přidáme do kynutého těsta olivový olej a krupici.
Na 400 g mouky dáme 2 lžíce olivového oleje a 2 - 3 lžíce krupice.
Tvaroh pro zvláčnění těsta
Pokud je křehké těsto po přidání většího množství mouky drobivé a nechce se nám spojit, stačí do něj zapracovat 1 - 2 lžíce tvarohu.
Vyválení těsta do tenka
Vyválení těsta si značně usnadníme, když ho vložíte do mikrotenové fólie a spolu s ní rozvalujeme.
Těsto se nám nebude lepit.
Usnadnění vyválení těsta
Těsto snadněji vyválíme, pokud předem naneseme na dřevěný váleček trochu nearomatického jedlého oleje.
Perníkové těsto
Perník bude vláčnější, když přidáme do těsta místo mléka čaj.
Těsto na závin
Těsto na závin není vhodné propracovávat příliš dlouho, jinak bude suché a drobivé.
Chceme-li těsto zjemnit, pomažeme ho olejem.
Poté těsto ihned vkládáme do trouby.
Vánoční štola
Aby byla vánoční štola opravdu chutná, je vhodné začít s jejím pečením dříve a nechat ji nejlépe dva až tři týdny odležet.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Přidat komentář
|
Zobrazit komentáře
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:
Domací lékař - alternativní medicína
léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
Všechny články v aktuální sekci:
Dochucení koláčů a dortů - krémy, ovocné náplně
Jak si usnadnit práci s těstem
Jak skladovat a zacházet se surovinami pro přípravu pokrmů
Jak vyzrát na koláče a dorty
Jak vyzrát na přílohy
Několik osvědčených rad, jak na to!
Vychytávky při přípravě masa, polévek a omáček
Další články najdete v sekci
Jak na to!
Zajímavé weby:
Vše o těhotenství, porodnice, ...
Výchova dětí a jejich zdraví
Numerologie
Význam a původ křestních jmen
Naše žena - vše pro moderní ženu
Bezlepková dieta
Dětská výživa
Fotky porodnice
Spalovače tuků
Katalog plaváníček
(c) Naše výživa, 2010-2023 -
Provozní podmínky serveru
-
Použití cookies
-
Kontakty
Zobrazit verzi:
Klasická
|
Mobilní