Přihlášení
|
Registrace
Základní složky potravin
Dětská výživa
Potravinové doplňky vitamíny, minerály
Výživa těhotných a kojících žen
Vaříme a pečeme
Nápoje a koktejly
Kuchyňské přístroje
Etika stolování
Diety hubnutí
Rady návody
Zajímavé články
Vitamín B9 (kyselina listová, acidum folicum)
Antioxidanty
Jod (Jodium, J)
Rakytník řešetlákový
Vláknina jako prevence civilizačních chorob
Hlavní stránka
>
Vaříme a pečeme
>
Jak na to!
Jak skladovat a zacházet se surovinami pro přípravu pokrmů
Uchování syrového žloutku
Syrový vaječný žloutek vydrží v lednici i několik dní, pokud ho dáme do nádoby a nalijeme na něj studenou vodu.
Musí být ale zcela ponořený, aby neosychal.
Uchování vůně bylinek
Aby kuchyňské bylinky dodaly pokrmu plné aroma, nasekáme je až bezprostředně před dokončením jídla a ihned je k němu přidáme.
Krájení zeleniny, bylinek a koření
Bylinky, zeleninu a koření krájíme na plastovém nebo skleněném prkénku.
Dřevěné prkénko totiž velice snadno přijímá veškeré aromatické vůně i barvy., kterých se jen těžko zbavíme.
Ne vždy pomůže vydrhnout prkénko solí.
Vypeckování oliv
Olivy s peckou si lépe udrží svoji chuť, avšak při přípravě salátu či těstovin s olivami je vhodné mít olivy bez pecek.
Vypeckovat je můžeme pomocí válečku na těsto.
Olivy si rozložíme na prkénko, přikryjeme např. utěrkou a jemně přes ně několikrát přejedeme válečkem na těsto.
Potom z nich pecky velice snadno odstraníme.
Jak uchovávat koření
Většina koření (např. paprika, kajenský pepř, kari, atd.) je velmi citlivá na světlo.
Své aroma si udrží déle, budeme-li je uchovávat v tmavých lahvičkách, či dózách.
Bobkový list
Bobkový list lépe uvolní aroma, když ho před vařením rozlomíme.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Přidat komentář
|
Zobrazit komentáře
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:
Domací lékař - alternativní medicína
léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
Všechny články v aktuální sekci:
Dochucení koláčů a dortů - krémy, ovocné náplně
Jak si usnadnit práci s těstem
Jak skladovat a zacházet se surovinami pro přípravu pokrmů
Jak vyzrát na koláče a dorty
Jak vyzrát na přílohy
Několik osvědčených rad, jak na to!
Vychytávky při přípravě masa, polévek a omáček
Další články najdete v sekci
Jak na to!
Zajímavé weby:
Vše o těhotenství, porodnice, ...
Výchova dětí a jejich zdraví
Numerologie
Význam a původ křestních jmen
Naše žena - vše pro moderní ženu
Nejpoužívanější jména
Moje první těhotenství
XXL bazar
Porodné, mateřská, ...
Numerologie a datumy
(c) Naše výživa, 2010-2023 -
Provozní podmínky serveru
-
Použití cookies
-
Kontakty
Zobrazit verzi:
Klasická
|
Mobilní