Jak skladovat a zacházet se surovinami pro přípravu pokrmů


Uchování syrového žloutku


  • Syrový vaječný žloutek vydrží v lednici i několik dní, pokud ho dáme do nádoby a nalijeme na něj studenou vodu.
  • Musí být ale zcela ponořený, aby neosychal.

Uchování vůně bylinek


  • Aby kuchyňské bylinky dodaly pokrmu plné aroma, nasekáme je až bezprostředně před dokončením jídla a ihned je k němu přidáme.

Krájení zeleniny, bylinek a koření


  • Bylinky, zeleninu a koření krájíme na plastovém nebo skleněném prkénku.
  • Dřevěné prkénko totiž velice snadno přijímá veškeré aromatické vůně i barvy., kterých se jen těžko zbavíme.
  • Ne vždy pomůže vydrhnout prkénko solí.

Vypeckování oliv


  • Olivy s peckou si lépe udrží svoji chuť, avšak při přípravě salátu či těstovin s olivami je vhodné mít olivy bez pecek.
  • Vypeckovat je můžeme pomocí válečku na těsto.
  • Olivy si rozložíme na prkénko, přikryjeme např. utěrkou a jemně přes ně několikrát přejedeme válečkem na těsto.
  • Potom z nich pecky velice snadno odstraníme.

Jak uchovávat koření


  • Většina koření (např. paprika, kajenský pepř, kari, atd.) je velmi citlivá na světlo.
  • Své aroma si udrží déle, budeme-li je uchovávat v tmavých lahvičkách, či dózách.

Bobkový list


  • Bobkový list lépe uvolní aroma, když ho před vařením rozlomíme.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní