Přihlášení
|
Registrace
Základní složky potravin
Dětská výživa
Potravinové doplňky vitamíny, minerály
Výživa těhotných a kojících žen
Vaříme a pečeme
Nápoje a koktejly
Kuchyňské přístroje
Etika stolování
Diety hubnutí
Rady návody
Zajímavé články
Vitamin B1 - Thiamin
Vitamin B6 – Pyridoxin
Získávání a uskladnění mateřského mléka
Železo (Ferum, Fe)
Juvie ztepilá - para ořechy
Hlavní stránka
>
Vaříme a pečeme
>
Jak na to!
Vychytávky při přípravě masa, polévek a omáček
Kůrčička na pečeni
Aby se vepřové maso během tepelné úpravy příliš nevysušilo, je lépe kůži před pečením neodstraňovat.
Kůži na pečínce nařízněme ostrým nožem, nejlépe do kosočtverců, čímž se nám během pečení vytvoří křupavá kůrčička.
Křupavá kůžička na drůbeži
Je-li drůbež v troubě stále bledá, potřeme ji směsí ze sójové omáčky a medu v poměru 1:1 a zvyšíme teplotu.
Kůžička začne hnědnout a bude křupavá.
Dobře ochucené mleté maso
Abychom zjistili, že je směs mletého masa již dokonale ochucena, uděláme si zkušební mini karbanátek.
Ten usmažíme, ochutnáme a následně dle potřeby směs dochutíme.
Smažení bez tuku – s minerálkou
Na nepřilnavé pánvi přivedeme do varu několik lžic minerálky.
Následně na ni vložíme maso, které opečeme z obou stran.
Aby se maso nepřipálilo, minerálku dle potřeby přiléváme.
Aby nebyla omáčka příliš tučná
Je-li šťáva z pečeně příliš tučná, můžeme ji zředit kostkou ledu.
Led vložíme do omáčníku, tuk se na něj nachytá a vlivem chladu ztuhne.
Tehdy nastane čas kostku ledu z omáčníku rychle odstranit.
Aby nám špekáčky nepraskaly
Krátce před opékáním přelijeme špekáčky nebo uzenky vroucí vodou a pak je osušíme.
Tento proces zamezí jejich praskání během přípravy.
Čistý masový vývar
Jestliže není domácí vývar zcela čirý, můžeme ho přecedit přes papírový kávový filtr.
Tento filtr zachytí všechny nežádoucí nečistoty.
Zahuštění omáček
Když zahušťujeme omáčky přidáním hladké mouky, dojde často k utvoření hrudek.
To se nám nestane, když mouku promícháme s máslem v poměru 1:1 (např. 1 lžíce mouky, 1 lžíce másla).
Máslo s moukou propracujeme a vytvoříme drobné kuličky.
Kuličky přidáme ke konci vaření do omáčky.
Tyto kuličky si můžeme připravit i do zásoby a uložit je v mrazáku.
Omáčka se smetanou
Chceme-li zjemnit omáčku smetanou na šlehání, můžeme ji předem i ušlehat.
Šlehačku však nešleháme příliš pevně a do omáčky ji přidáváme až zcela naposled.
Maso v polévce
Maso v polévce bude chutné a jemné, přidáme-li do vody při vaření plátek citrónu.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Přidat komentář
|
Zobrazit komentáře
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:
Domací lékař - alternativní medicína
léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
Všechny články v aktuální sekci:
Dochucení koláčů a dortů - krémy, ovocné náplně
Jak si usnadnit práci s těstem
Jak skladovat a zacházet se surovinami pro přípravu pokrmů
Jak vyzrát na koláče a dorty
Jak vyzrát na přílohy
Několik osvědčených rad, jak na to!
Vychytávky při přípravě masa, polévek a omáček
Další články najdete v sekci
Jak na to!
Zajímavé weby:
Vše o těhotenství, porodnice, ...
Výchova dětí a jejich zdraví
Numerologie
Význam a původ křestních jmen
Naše žena - vše pro moderní ženu
Jaterní dieta
Vláknina
Bezlepková dieta
XXL bazar
Katalog plaváníček
(c) Naše výživa, 2010-2023 -
Provozní podmínky serveru
-
Použití cookies
-
Kontakty
Zobrazit verzi:
Klasická
|
Mobilní