Zapečená bažantí prsa s česnekem
Podle vědců má bažantí maso vyšší nutriční hodnoty než maso kuřecí. Bažantí svalovina obsahuje více hrubých proteinů a až o polovinu méně tuku než svalovina brojlerových kuřat. Prsní svalovina je nutričně kvalitnější než svalovina stehenní.
Zapečená bažantí prsa s česnekem
Ingredience:
- 4 bažantí prsíčka
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého rozmarýnu
- sůl, pepř
- 4 větší plátky anglické slaniny
- 2 vajíčka
- 70 g másla
Postup přípravy:
- Bažantí prsíčka omyjeme a osušíme.
- Do masa rovnoměrně vetřeme česnek a veškeré koření.
- Takto připravené maso zakapeme olejem a necháme v zapékací míse cca 6 hodin marinovat.
- Je-li maso důkladně odpočaté, poklademe jej plátky slaniny a zalijeme 2 rozšlehanými vejci.
- Prsíčka vložíme v zapékací míse do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut.
- Ke konci pečení poklademe na maso plátky másla, které se nám v troubě krásně rozpustí. Maso se zjemní a získáme i chutnou šťávu na polití.
- Servírujeme s vařenou rýží.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...