Komentáře ke článku: Zdravý pamlsek - vlašské ořechy v medu

Vlašské ořechy, plody (semena) ořešáku královského, není třeba představovat. Nejsou jen pochutinou, ale najdeme v nich mnoho léčivých a prospěšných látek s blahodárným účinkem na naše zdraví. Zralé plody obsahují velmi prospěšné nenasycené mastné kyseliny (pomáhají snižovat škodlivý cholesterol v krvi, prevence cévních onemocnění a infarktu), jsou významným zdrojem bílkovin a vitamínů skupiny B (správná činnost mozku, nervového systému, kůže a vnitřních orgánů). Zralé plody vlašského ořechu se pro další uskladnění nejčastěji suší, velmi oblíbenou konzervací je také nakládání do medu, které má svou tradici hlavně na jihu Evropy.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní