Šťáva z mrkve na posílení imunity

Mrkev patří mezi zeleninu, obsahuje vitamíny, minerály, stopové prvky, ale i vlákninu a antioxidanty. Aby se z ní mohly dobře vstřebat všechny látky, které jsou rozpustné v tucích, je třeba konzumovat společně s mrkví i potraviny, které obsahují tuk. Také její konzumace je vhodnější v tepelně upraveném stavu, neboť syrová má velmi tuhé buněčné stěny a střevo tak absorbuje jen nepatrné množství vitaminu A.

obrázek ke článku Šťáva z mrkve na posílení imunity

Posílení imunity


Čerstvá mrkvová šťáva je vhodný prostředek prevence posílení imunity a harmonizace střevní mikroflóry. Je potřeba vypít 3x denně minimálně 150 ml této šťávy. Ten, kdo není alergický na med, může přidat do každé dávky ještě lžičku medu.

Více informací o mrkvi se dozvíte v článku Mrkev v sekci Zelenina.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
obrázek ke článku Šťáva z mrkve na posílení imunity

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:

 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní