Roccolo - sýr tří struktur a chutí

Roccolo pochází z Lombardie. Jde o unikátní italský sýr z kravského, nepasterizovaného mléka vyráběný v oblasti Arrigoni Valtaleggio. Zvláštností tohoto sýra je jeho struktura. Roccolo je 3 v 1, najdeme v něm měkkou, tvarohovou konzistenci uprostřed, směrem k povrchu postupně přechází v kompaktní, pevnou sýrovou hmotu, lze objevit i hrudky.

obrázek ke článku Roccolo - sýr tří struktur a chutí

Sýr se naloží do solného roztoku, poté zraje 4 - 6 měsíců ve sklepích, položený na dřevěných borových fošnách.

Přítomnost různých plísní způsobuje barevné zabarvení povrchu. Chuť i vůně se mění od středu ke kůrce. Tři vrstvy, typické pro tento sýr, nabízejí i tři odlišné chutě. Od jemné chutě podmáslí, másla, hub, po chuť slanou, ústřičnou. Největší vnitřní část je drobivá a téměř bílá.

Sýr Roccolo lze servírovat s nakládanou zeleninou, kyselými okurkami a plným červeným vínem.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní