Kuře na česneku se smetanovým špenátem


Ingredience na kuře:


  • 4 kuřecí stehna
  • 2 celé paličky česneku
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • grilovací koření na kuře

Ingredience na smetanový špenát:


  • 400 g mražených špenátových listů
  • 150 g libové anglické slaniny vcelku
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • olej (nejlépe olivový)
  • hotová světlá jíška nebo hladká mouka
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy:


  • Kuřecí stehna důkladně omyjeme, osolíme, opepříme (můžeme vetřít grilovací koření na kuře) a potřeme rozehřátým máslem.
  • Poté vložíme stehna do vymazaného pekáčku a okolo poklademe neloupané stroužky česneku z jedné paličky.
  • Česnek z druhé paličky oloupeme, rozpůlíme a řeznou stranu potřeme máslem nebo olejem. Mírně osolíme a umístíme mezi maso.
  • Pečeme cca 1 - 1,5 hodiny, zpočátku pod poklicí nebo pod alobalem, v maximálně rozpálené troubě.
  • Zpočátku připravujeme maso pod poklicí nebo můžeme pekáček přikrýt alobalem.
  • Během pečení maso občas podléváme vodou.
  • Než se stehna upečou, připravíme si špenát.
  • Slaninu nakrájíme na proužky a na lžíci oleje ji opečeme dohněda.
  • Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a oloupaný česnek (1 stroužek jemně nastrouhaný, 2. nasekaný na tenké plátky), vše jemně orestujeme.
  • Jakmile česnek zavoní, přidáme zmražený špenát, který necháme pozvolna pod pokličkou rozmrznout a prohřát, přebytečnou tekutinu vydusíme.
  • Špenát dle chuti osolíme a opepříme, zalijeme šlehačkou, v které jsme rozmíchali trochu hladké mouky (místo mouky lze použít hotovou jíšku).
  • Za stálého míchání necháme špenát ještě chvíli povařit.
  • Upečená kuřecí stehna servírujeme se špenátem a s vařeným bramborem, lehce polijeme výpekem z masa.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní