Krůtí prsa pokaždé jinak


obrázek ke článku Krůtí prsa pokaždé jinak

Krůtí prsní řízky křehké


Ingredience:


  • 500 g krůtích prsou
  • hladká mouka
  • 2 - 3 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • olej na smažení
  • příloha - brambory, bramborová kaše, bramborový salát, pečivo

Postup přípravy:


  • Maso důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme po obou stranách přes mikrotenový sáček.
  • Po okrajích maso nařízneme, osolíme a postupně obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vajíčka, strouhanka).
  • Smažíme po obou stranách na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje nebo ve fritovacím hrnci.
  • Přebytečný tuk odsajeme pomocí papírové kuchyňské utěrky.
  • Hotové řízky podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, bramborovým salátem nebo s pečivem.

Krůtí prsa na smetaně se žampiony


Ingredience:


  • 400 g krůtích prsou
  • 100 g másla
  • 1 cibule
  • 2 dl smetany
  • 10 g hladké mouky
  • 10 g rajčatového protlaku (nebo kečupu)
  • 100 g žampionů
  • mletý pepř
  • sůl
  • příloha - rýže, brambory

Postup přípravy:


  • Maso omyjeme, lehce po obou stranách přes mikrotenový sáček naklepeme.
  • Vetřeme sůl a pepř.
  • Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, ke které přidáme okořeněné maso.
  • Dusíme doměkka za občasného přelévání šťávou a podléváním vodou.
  • Měkké maso opatrně vyjmeme, do zbylého výpeku přidáme protlak (nebo kečup) a na plátky pokrájené žampiony.
  • Směs zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a podusíme.
  • Nakonec přilijeme smetanu a vše přivedeme za stálého míchání k varu. Dle chuti přidáme trochu soli a pepře.
  • K hotové omáčce vrátíme zpět maso a vše ještě chvíli prohřejeme.
  • Jako přílohu podáváme vařenou rýži nebo brambory.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Krůtí prsa pokaždé jinak


(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní