Kuře po Řecku


obrázek ke článku Kuře po Řecku

Ingredience:


  • 1 celé kuře
  • 1 citron
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 4 malé cukety (nebo 2 střední)
  • 2 feferonky
  • 100 g černých vypeckovaných oliv (není nutné - podle chuti)
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu (kdo má možnost, použije zhruba 3 snítky čerstvého rozmarýnu)
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 bobkový list
  • příloha - opečené brambory, rozpečené tousty (příloha není nutná)

Postup přípravy:


  • Kuře řádně omyjeme, osušíme a prosolíme zevnitř i vně (sůl tzv. do kůže vmasírujeme).
  • Citron pečlivě omyjeme kartáčkem v horké vodě. Z 1/2 citronu vymačkáme šťávu, zbytek nakrájíme na plátky.
  • Česnek oloupeme a rozkrájíme najemno nebo prolisujeme.
  • Rozmarýn nasekáme najemno, přidáme česnek, zalijeme olejem a nakonec zakapeme citronovou šťávou.
  • Zeleninu pečlivě očistíme. Cuketu pokrájíme na drobné kousky či plátky, cibuli na kolečka.
  • Kuře ještě opepříme a potřeme bylinkovým olejem.
  • Pekáč vyložíme pečícím papírem, aby se kuře nepřichytilo ke dnu. Kuře pečeme v předehřáté troubě cca 1 1/2hodiny. Nejprve pečeme přibližně 20 minut břišní stranou dolů.
  • Následně pekáč vytáhneme z trouby a přidáme nakrájenou zeleninu, feferonky, bobkový list, případně olivy a pekáč vrátíme zpět do trouby.
  • Cca 15 minut před dopečením kuře obrátíme. Zalijeme bílým vínem s drůbežím vývarem a dopečeme dozlatova.
  • Upečené kuře naporcujeme, přidáme zeleninu a vše přelijeme šťávou z pekáče.
  • Jako příloha se hodí opečené brambory nebo rozpečené tousty.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Kuře po Řecku


(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní