Komentáře ke článku: Těstoviny Spaghetti, Spaghettini - špagety
Spaghetti jsou klasické dlouhé těstoviny s kulatým průřezem o průměru 1,5 - 2 mm. Na trhu jsou obyčejné, celozrnné, ochucené mořskými řasami s přídavkem soji nebo kukuřice. Hodí se k těžším omáčkám, jako je carbonara, rybí ragú nebo rajčatová omáčka. Špagety však lze pouze omastit máslem a posypat strouhaným sýrem. Doba vaření závisí na jejich síle, bývá v rozmezí 5 - 8 minut. Tenčí, tzv. vlasové špagety se nazývají spagettini a jsou nejlepší s omáčkami, které obsahují olej, česnek, feferonky, rajčata nebo s lehkými rybími omáčkami. V Neapoli tyto špagety najdete pod názvem vermicelli.
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...