Těstoviny Bucatini a Bucatoni - duté těstoviny

Bucatini jsou dlouhé a kulaté těstoviny podobné špagetám. Oproti špagetám jsou duté a o něco silnější v průměru. Název pochází z italského buco - otvor nebo bucato - propíchnutý. Vyrábějí se v délce 25 - 30 cm a průměru asi 3 mm. Bucatini jsou populární zejména v oblasti Říma, v Kalábrii nebo Kampánii se nazývají perciatelli. Podávají se s těžšími máslovými omáčkami, pancettou nebo guanciale, se zeleninou, sýrem, sardinkami nebo ančovičkami. Bucatoni jsou těstoviny podobné špagetám, typické pro italskou oblast Lazia. Shodně jako těstoviny bucatini jsou kulaté a uprostřed duté. Jsou o něco silnější, délka se pohybuje od 25 do 100 cm.

Bucatini s brokolicí a rajčaty


Ingredience:


  • 400 g těstovin bucatini
  • 300 g brokolice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 rajčata
  • 80 g parmské šunky
  • 20 dkg parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy:


  • Rajčata spaříme, zchladíme a oloupeme.
  • Brokolici důkladně omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme cca 5 minut ve slané vroucí vodě.
  • Poté přidáme do vody k brokolici těstoviny bucatini a společně vaříme doměkka.
  • Na olivovém oleji zatím zprudka osmahneme šunku s oloupanými rajčaty. Osolíme, opepříme.
  • Bucatini s brokolicí slijeme a smícháme se šunkovou směsí.
  • Pokrm servírujeme posypaný parmazánem.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní