Těstoviny Fusilli - dlouhá vřetena
Slovo fusilli pravděpodobně pochází z „Fusile“, archaického výrazu pro pušky, protože připomínají spirálovitě rýhovanou hlaveň pušky zevnitř. Pravé fusilli jsou bezvaječné. Konzumují se hlavně k řídkým omáčkám. Známé jsou především zelené a červené, které se dobarvují špenátem, rajčaty nebo červenou řepou.
Fusilli s tuňákem
Ingredience:
- 200 g okapaného tuňáka v olivovém oleji
- 400 g těstovin fusilli
- 4 lžíce citronové šťávy
- 60 g másla
- 1 lžíce nastrouhané omyté citronové kůry
- 300 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- čerstvá nať petrželky
- 1/2 lžičky výtažku z ančoviček (sardelí)
Postup přípravy:
- Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, mírně osolíme a přivedeme k varu.
- Na pánvi rozehřejeme máslo.
- Přidáme šlehačku, citronovou šťávu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
- Dále do omáčky vmícháme citronovou kůru a výtažek z ančoviček.
- Dle chuti osolíme a opepříme.
- Do vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme 10 - 20 minut (dle návodu na obalu).
- Když jsou těstoviny uvařené, scedíme je a propláchneme vodou.
- Poté těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme.
- Tuňáka rozebereme na kousky a opatrně promícháme s těstovinami tak, aby kousky rybího masa zůstaly co nejvíce pohromadě.
- Při servírování ozdobíme nakrájenou petrželkou a ihned podáváme.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...