Komentáře ke článku: Těstoviny Spaghetti, Spaghettini - špagety

Spaghetti jsou klasické dlouhé těstoviny s kulatým průřezem o průměru 1,5 - 2 mm. Na trhu jsou obyčejné, celozrnné, ochucené mořskými řasami s přídavkem soji nebo kukuřice. Hodí se k těžším omáčkám, jako je carbonara, rybí ragú nebo rajčatová omáčka. Špagety však lze pouze omastit máslem a posypat strouhaným sýrem. Doba vaření závisí na jejich síle, bývá v rozmezí 5 - 8 minut. Tenčí, tzv. vlasové špagety se nazývají spagettini a jsou nejlepší s omáčkami, které obsahují olej, česnek, feferonky, rajčata nebo s lehkými rybími omáčkami. V Neapoli tyto špagety najdete pod názvem vermicelli.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní