Těstoviny Penne (Pennoni) - krátké skosené rourky
Tyto široké duté rourky na koncích šikmo seříznuté pocházejí z regionu Kampánie. Vyrábějí se ve dvou variantách, penne lisce (hladké) a penne rigate (vrásčité). Penne rigate mají průměr cca 8 mm, jsou opatřeny drážkami, délka je asi 39 mm, síla 1,2 - 1,3 mm. Penne je vynikající a všestranná těstovina, výborně se hodí jako příloha k masům.
Penne se
podávají s hustými omáčkami, jako je pesto nebo marinara. Používají se také jako přísada do těstovinových
salátů. Zvláště chutné jsou Penne rigate s masovým ragú nebo se zeleninovými omáčkami (s paprikou, cuketou a lilkem). Jsou také ideální pro pokrmy
zapékané v troubě.
Penne rigate s kozím sýrem a piniovými oříšky
Ingredience pro 3 - 4 porce:
- 320 g těstovin penne rigate
- 180 g čerstvého kozího sýra
- 1 lžíce másla
- 50 – 100 ml mléka
- 30 g piniových oříšků
- 1 stroužek česneku
- sůl
- čerstvý tymián
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
- Na másle opražíme dozlatova piniové oříšky.
- Přidáme jemně nasekaný stroužek česneku a zpěníme.
- Vmícháme čerstvý kozí sýr a mléko, abychom získali krémovou konzistenci.
- Dle chuti osolíme, opepříme.
- Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě a dobře je propláchneme.
- Smícháme s připravenou směsí.
- Můžeme servírovat, zdobíme čerstvým, sekaným tymiánem.
- Doba přípravy 20 – 30 minut.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...