Těstoviny Spaghetti, Spaghettini - špagety
Spaghetti jsou klasické dlouhé těstoviny s kulatým průřezem o průměru 1,5 - 2 mm. Na trhu jsou obyčejné, celozrnné, ochucené mořskými řasami s přídavkem soji nebo kukuřice. Hodí se k těžším omáčkám, jako je carbonara, rybí ragú nebo rajčatová omáčka. Špagety však lze pouze omastit máslem a posypat strouhaným sýrem. Doba vaření závisí na jejich síle, bývá v rozmezí 5 - 8 minut. Tenčí, tzv. vlasové špagety se nazývají spagettini a jsou nejlepší s omáčkami, které obsahují olej, česnek, feferonky, rajčata nebo s lehkými rybími omáčkami. V Neapoli tyto špagety najdete pod názvem vermicelli.
Spagettini s olejem z česneku a feferonek
Ingredience:
- 500 g těstovin spagettini
- 1 dl olivového oleje
- 5 - 6 stroužků česneku
- 3 - 4 sušené feferonky
- sůl
- na dochucení - kapary v nálevu, kvalitnější naložené pouze v soli
Postup přípravy:
- Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky, feferonky rozdrtíme, vložíme na olej na pánvi.
- Krátce osmahneme.
- Těstoviny dle návodu uvaříme ve velkém množství slané vody, scedíme, propláchneme vodou a důkladně promícháme s česnekovým olejem.
- Můžeme dochutit kapary. Kapary nakládané pouze v soli je však třeba před použitím propláchnout, aby svou chutí nepřehlušily chuť ostatních přísad pokrmu.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...