Těstoviny Spaghetti, Spaghettini - špagety

Spaghetti jsou klasické dlouhé těstoviny s kulatým průřezem o průměru 1,5 - 2 mm. Na trhu jsou obyčejné, celozrnné, ochucené mořskými řasami s přídavkem soji nebo kukuřice. Hodí se k těžším omáčkám, jako je carbonara, rybí ragú nebo rajčatová omáčka. Špagety však lze pouze omastit máslem a posypat strouhaným sýrem. Doba vaření závisí na jejich síle, bývá v rozmezí 5 - 8 minut. Tenčí, tzv. vlasové špagety se nazývají spagettini a jsou nejlepší s omáčkami, které obsahují olej, česnek, feferonky, rajčata nebo s lehkými rybími omáčkami. V Neapoli tyto špagety najdete pod názvem vermicelli.

obrázek ke článku Těstoviny Spaghetti, Spaghettini - špagety

Spagettini s olejem z česneku a feferonek


Ingredience:


  • 500 g těstovin spagettini
  • 1 dl olivového oleje
  • 5 - 6 stroužků česneku
  • 3 - 4 sušené feferonky
  • sůl
  • na dochucení - kapary v nálevu, kvalitnější naložené pouze v soli

Postup přípravy:


  • Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky, feferonky rozdrtíme, vložíme na olej na pánvi.
  • Krátce osmahneme.
  • Těstoviny dle návodu uvaříme ve velkém množství slané vody, scedíme, propláchneme vodou a důkladně promícháme s česnekovým olejem.
  • Můžeme dochutit kapary. Kapary nakládané pouze v soli je však třeba před použitím propláchnout, aby svou chutí nepřehlušily chuť ostatních přísad pokrmu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní