Komentáře ke článku: Těstoviny Ferrazzuoli - duté trubičky

Ferrazzuoli patří k mnoha druhům domácích italských těstovin z oblasti Gragnany. V Kalábrii se nazývají maccarruni a ru ferru. Velice dobré jsou vařené na skus. Vyrábějí se tak, že se proužky těsta (někde jen kuličky těsta) omotají kolem tenké kovové jehlice (s průměrem asi 1 mm). Těsto se pomocí jehlice vyválí do tenka. Vzniknou duté trubičky, jejichž tvar a délka je různá, od 7 cm po špagetovou délku. Trubičky se mnohdy zcela neuzavírají, čímž vznikne trubička po délce otevřená.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2020 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní