Komentáře ke článku: Vepřové maso a droby

Vepřové maso je jemně vláknité, je křehčí než maso hovězí, má bledě růžovou až světle růžovou barvu. Jelikož je svalovina prorostlá tukem, obsahuje 20 - 40% tuku, má oproti hovězímu masu vyšší energetickou hodnotu a je tudíž i hůře stravitelné. Chuť vepřového masa je ovlivněna věkem a způsobem krmení. Nejchutnější maso je z kusů o hmotnosti 70 - 90 kg. Panenská pečeně používaná na minutky a ke grilování, popřípadě kýta při pečení v celku, má z vepřových mas nejméně tuku. Vepřové maso je vhodné i k uzení.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní