Komentáře ke článku: Kozí maso

Koza domácí je jeden z nejstarších domestikovaných druhů vůbec. Tisíce let byly kozy chovány pro jejich mléko, maso, srst a kůži na velké části země. V minulém století si získaly oblíbenost i jako domácí mazlíčci. V dnešní době je velmi obtížné sehnat kvalitní kozí maso od českých chovatelů, v českých obchodech a restauracích není běžně dostupné. Toto maso má o něco světlejší barvu než maso skopové. Od skopového ho lehce rozeznáme podle lepkavého podkožního vaziva, na kterém často najdeme přilepeny chlupy. Maso je křehké, přitom není tučné, neboť tuk je z největší části uložen v dutině břišní, a to nejvíce kolem ledvin. Pod kůží a mezi svalstvem je tuku poměrně málo. Tento tuk je těžce stravitelný a k přímému používání se nehodí.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní