Kaseri (Kaser) - polotvrdý ovčí sýr

Kaseri sýr je spolu s fetou jedním ze dvou nejstarších sýrů na světě a patří do kategorie řeckých tradičních sýrů. Jde o žlutý, polotvrdý sýr s pikantní chutí, který je vyráběný především z ovčího mléka nebo s přimícháním mléka kozího v množství nepřesahujícím 20 %. Před vlastní konzumací prochází nejméně 3 měsíčním zráním na místě, kde teplota nepřesáhne 18°C.

obrázek ke článku Kaseri (Kaser) - polotvrdý ovčí sýr

Během zrání se vyvíjí nezaměnitelné organoleptické (smyslové) a kvalitativní charakteristiky, které činí tento sýr výjimečným ve své kategorii polotvrdých sýrů. Sýr se uchovává především v bochnících vážících asi 7 kg, prodává se i vakuově balený o různé hmotnosti.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní