Manouri - měkký syrovátkový sýr

Jedná se o jemný měkký sýr vyráběný ze syrovátky, který je obdobou italského sýru Riccota. Tento originální řecký sýr je produkován hlavně v severním Řecku, specielně v Makedonii. Jak je již typické pro tuto oblast, je surovinou ovčí nebo kozí syrovátka nebo jejich směs, do které je přidána brynza z ovčího nebo kozího mléka.

obrázek ke článku Manouri - měkký syrovátkový sýr

Sýr Manouri je považován za vysoce kvalitní syrovátkový sýr a v Řecku je na trhu dostupný vždy čerstvý. Sýr nelze dlouho uchovávat, při prodeji by měl být bílý a jemný.

Tento sýr je vhodný do salátů a k přípravě předkrmů.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní