Vepřové špízy


obrázek ke článku Vepřové špízy

Ingredience:


  • 500 g vepřové kotlety bez kosti
  • 2 středně velké zelené papriky
  • 1 větší červená paprika
  • 1 - 2 cibule (podle chuti)
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika (nebo Chilli con Carne)
  • olej
  • špejle
  • pečící papír
  • alobal
  • příloha - vařené brambory, bramborová kaše, rýže, pečivo

Postup přípravy:


  • Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  • Takto připravené maso v misce osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku (nebo Chilli con Carne) a zakápneme olejem.
  • Maso necháme odležet na chladném místě.
  • Mezi tím si očistíme a na kostky či osminky nakrájíme cibuli a papriku.
  • Na jednotlivé špejle napichujeme na střídačku veškeré připravené ingredience.
  • Připravené špízy klademe na plech vyložený pečícím papírem a přelijeme je olejem, který zůstal na dně misky, ve které bylo maso naložené.
  • Špízy přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 1 hodinu.
  • Hotové špízy podáváme s rýži nebo s jinou, vámi zvolenou, přílohou.

Špízy lze takto připravovat i venku na grilu. Příprava se nemění, je však nutné, špízy průběžně otáček a případně lehce potírat olejem.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Vepřové špízy

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní