Pečená marinovaná krkovice


obrázek ke článku Pečená marinovaná krkovice

Ingredience:


  • 1 kg vepřového masa, nejlépe uzenou krkovici, lze však použít i klasickou krkovici nebo jinou část uzeného masa vcelku
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 - 1 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce bílého vína (suchého)
  • 1 lžíce medu
  • 1 středně velká cibule
  • sýr, žampióny, salám, ... (dle vlastní chuti)
  • příloha - pečivo, rýže

Postup přípravy:


  • Připravíme si marinádu, a to tak, že v misce promícháme hořčici, olej, sůl, bílé víno a med.
  • Maso omyjeme, osušíme a na několika místech nakrojíme do hloubky (hlavně nedokrajujeme).
  • Do nakrojených míst v mase vložíme cibuli a zbylé ingredience, které jsme si vybrali podle vlastní chuti (sýr, žampióny, salám,..).
  • Takto připravené maso potřeme připravenou marinádou a zabalíme do alobalu, ve kterém budeme maso péct.
  • Zabalené maso vložíme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě cca 1 1/2 - 2 hodiny, podle zvoleného druhu masa. Během pečení můžeme podlévat vodou.
  • Hotové maso přelité vypečenou šťávou podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Pečená marinovaná krkovice

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní