Velikonoční nádivka s uzeným masem


obrázek ke článku Velikonoční nádivka s uzeným masem

Ingredience:


  • 500 g uzeného vepřového (nejlépe uzenou krkovičku)
  • 6 rohlíků (housek)
  • 6 vajec
  • 200 ml mléka
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • hrst mladých kopřiv
  • sůl
  • pepř
  • příloha - ledový salát s citrónovou zálivkou (2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli a cukru)

Postup přípravy:


  • Pečivo nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a zalijeme v mléce rozšlehanými vejci.
  • Uzené maso nakrájíme na kostičky asi přibližně velké jako pečivo, přimícháme najemno nasekané kopřivové natě, vše dobře promícháme.
  • Přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek.
  • Směs opět promícháme a rozetřeme do formy (např. na biskupský chlebíček) nebo do jiné zapékací mísy.
  • Pečeme cca 45 – 60 minut ve vyhřáté troubě při teplotě 160 – 200°C.
  • Upečená nádivka by měla mít hezky křupavou kůrčičku.
  • Servírujeme s vařeným bramborem a ledovým salátem, nebo podáváme jako přílohu, např. k pečenému králíkovi.
  • Poznámka - nádivku lze použít i k nadívání masa a drůbeže.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Velikonoční nádivka s uzeným masem

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní