Vepřová plec s dušenou mrkví


Ingredience:


  • 1 kg mrkve
  • 1 kg vepřového masa - plec
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • kmín
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • voda
  • 1/2 l zeleninového vývaru nebo zeleninový bujón

Postup přípravy:


  • Omytou a očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, mírně osolíme, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme cca 30 minut.
  • Omyté maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme kmínem a pepřem.
  • Vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka (můžeme použít i tlakový hrnec, čímž si zkrátíme dobu přípravy).
  • Upečené maso vyjmeme.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • Poté ji zlehka osmahneme na výpeku z masa.
  • Zaprášíme hladkou moukou a opět krátce osmahneme. Přidáme zeleninový vývar a za stálého míchání krátce povaříme.
  • Maso vložíme zpět do kastrolu k vývaru s cibulí, přidáme dušenou mrkev, vše krátce povaříme.
  • Pokrm zjemníme zakysanou smetanou a cukrem.
  • Podáváme s vařeným bramborem.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní