Vepřová kotleta s broskví a plátkovým sýrem


obrázek ke článku Vepřová kotleta s broskví a plátkovým sýrem

Ingredience:


  • 4 plátky vepřové kotlety bez kosti
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • olivový olej
  • 4 půlky broskve (nakládané)
  • 8 plátků sýra, např. Eidam
  • alobal
  • pečící papír
  • příloha: vařený brambor, hranolky, ...

Postup přípravy:


  • Vepřové kotlety důkladně omyjeme a osušíme. Kotlety naklepeme, a po krajích nařízneme.
  • Maso osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme chvíli v chladu odležet.
  • Po odležení přendáme maso do prostorného pekáče nebo na plech vyložený pečícím papírem a zakryjeme alobalem.
  • Pečeme v předehřáté troubě cca 50 - 60 minut.
  • Maso v průběhu pečení otáčíme, případně ještě trochu podlijeme olejem.
  • Před dopečením vytáhneme maso z trouby, poklademe jednotlivé kousky půlkou broskve, kterou přikryjeme dvěma plátky sýra a vrátíme zpět do trouby na zapečení, které trvá maximálně 10 minut.
  • Hotové kotlety podáváme se smaženými hranolky nebo vařeným bramborem.
  • Vepřové kotlety lze nahradit i vepřovou krkovicí nebo kuřecím (krůtím) masem.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Vepřová kotleta s broskví a plátkovým sýrem

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2017 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní