Komentáře ke článku: Vejce - jak je nejlépe konzumovat

Každé vajíčko má bílek a žloutek. Bílek je bohatý hlavně na bílkoviny, pokud je však v syrovém stavu, je těžce stravitelný a může způsobit nežádoucí účinky (obsahuje řadu mikroorganismů, které se tepelnou úpravou zničí). Žloutek, u něhož třetinu váhy tvoří tuk, obsahuje oproti bílku daleko více vitaminů a nerostných solí. Jelikož je žloutek před mikroorganismy obsaženými v bílku chráněn tenkou blánou, může se konzumovat i syrový.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní