Kaseri (Kaser) - polotvrdý ovčí sýr
Kaseri sýr je spolu s fetou jedním ze dvou nejstarších sýrů na světě a patří do kategorie řeckých tradičních sýrů. Jde o žlutý, polotvrdý sýr s pikantní chutí, který je vyráběný především z ovčího mléka nebo s přimícháním mléka kozího v množství nepřesahujícím 20 %. Před vlastní konzumací prochází nejméně 3 měsíčním zráním na místě, kde teplota nepřesáhne 18°C.
Během zrání se vyvíjí nezaměnitelné organoleptické (smyslové) a kvalitativní charakteristiky, které činí tento sýr výjimečným ve své kategorii polotvrdých sýrů. Sýr se uchovává především v bochnících vážících asi 7 kg, prodává se i vakuově balený o různé hmotnosti.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...