Komentáře ke článku: Červená řepa - nejen odolnost proti rakovině

Červená řepa má pozitivní účinky na naše zdraví v syrovém, ale i tepelně upraveném stavu. Pokud řepu tepelně upravujeme (nejlépe vařit 40 minut v páře), před vařením ji neloupeme, aby zbytečně neztrácela drahocennou šťávu. I když se vařením řepy ochuzujeme o mnoho vitamínů, je naopak vláknina obsažená v této zelenině následně lépe využitelná. Pro chuť jsou vhodné bulvy s maximálním průměrem 8 cm. I když má červená řepa poměrně vysoký obsah cukru, doporučuje se díky příznivému glykemickému indexu její konzumace i diabetikům.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní