Ovesné rohlíčky

Vanilkové rohlíčky patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Ne tak jemné, ale rozhodně zdravější a přitom velmi chutné, jsou rohlíčky s přidáním mletých ovesných vloček.

obrázek ke článku Ovesné rohlíčky

Ingredience:


  • 3 vaječné žloutky
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 110 g cukru moučka
  • 375 g másla
  • 220 g hladké mouky
  • 350 g jemných ovesných vloček, mohou být i klasické
  • cukr moučka s vanilkou na obalování rohlíčků

Postup přípravy:


  • Máslo necháme změknout.
  • Ořechy a vločky umeleme.
  • V míse nebo na vále promícháme mouku s vločkami, cukrem, žloutky a ořechy. Postupně zapracujeme máslo, vše důkladně prohněteme.
  • Takto připravené těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme půl až 1 hodinu odležet v chladu (v lednici).
  • Pomocí lžičky nabíráme těsto, v dlani tvoříme kuličku a z ní váleček. Ten se snažíme vyválet tak, aby byl uprostřed silnější a na obou koncích slabší, ve tvaru rohlíčku. Rohlíčky můžeme dělat i k tomu určeném tvořítkem, což je dnes celkem běžné.
  • Hotové rohlíčky klademe na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem.
  • Pečeme pozvolna při 180 °C do růžova, dáváme pozor, aby se nám rohlíčky nespálily.
  • Po upečení a částečném zchladnutí rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru a vanilky z vanilkového lusku, jako dietnější variantu můžeme rohlíčky pouze lehce pocukrovat.
  • Opatrně ukládáme do krabice.
  • Necháme uležet jeden den v teple a následně uskladníme.
  • Vanilkové rohlíčky můžeme dát i do mrazáku, rychleji nám zkřehnou.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Ovesné rohlíčky


(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní