Křehký jablkový koláč

Velmi chutný, křehký, díky jablkům svěží a vláčný, koláč, vhodný i pro sváteční tabuli, který uspokojí i náročné strávníky.

obrázek ke článku Křehký jablkový koláč

Křehký jablkový koláč


Ingredience těsto:


  • 500 g hladké mouky
  • 1 celé máslo
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 lžic cukru moučka
  • 8 lžic mléka

Ingredience náplň:


  • 1 kg oloupaných, nastrouhaných jablek
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • skořice dle chuti
  • 10 lžic cukru krupice

Postup přípravy:


  • Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme změklé máslo, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto.
  • Těsto rozdělíme na polovinu.
  • První polovinu rozválíme na placku a vyložíme s ní vymaštěný a vysypaný plech.
  • Na těsto rozetřeme připravenou náplň z jablek, cukru, skořice a vanilkového pudinku (prášku).
  • Náplň překryjeme druhou rozválenou polovinou těsta.
  • Na závěr těsto můžeme potřít rozehřátým máslem, vejcem nebo mlékem.
  • Pečeme v předehřáté troubě, asi na 190°C, aby se jablka dobře propekla a těsto mělo zlatavou barvu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Křehký jablkový koláč


(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní