Křehký jablkový koláč
Velmi chutný, křehký, díky jablkům svěží a vláčný, koláč, vhodný i pro sváteční tabuli, který uspokojí i náročné strávníky.
Křehký jablkový koláč
Ingredience těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 celé máslo
- 1 prášek do pečiva
- 5 lžic cukru moučka
- 8 lžic mléka
Ingredience náplň:
- 1 kg oloupaných, nastrouhaných jablek
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- skořice dle chuti
- 10 lžic cukru krupice
Postup přípravy:
- Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme změklé máslo, cukr, mléko a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rozdělíme na polovinu.
- První polovinu rozválíme na placku a vyložíme s ní vymaštěný a vysypaný plech.
- Na těsto rozetřeme připravenou náplň z jablek, cukru, skořice a vanilkového pudinku (prášku).
- Náplň překryjeme druhou rozválenou polovinou těsta.
- Na závěr těsto můžeme potřít rozehřátým máslem, vejcem nebo mlékem.
- Pečeme v předehřáté troubě, asi na 190°C, aby se jablka dobře propekla a těsto mělo zlatavou barvu.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...