Komentáře ke článku: Pepřovník černý - pepř (Piper nigrum), pepř dlouhý (Piper longum)

Pepř pochází z monzunových lesů v jihozápadní části přední Indie. Do Evropy se dostal před více než 3 000 lety. Kdysi byl vysoce ceněn, dnes patří k nejčastěji používaným kořením. Pepř černý je plod vytrvalé popínavé rostliny pepřovníku černého s botanickým názvem Piper nigrum. Liána se pne po stromech nebo opěrných sloupcích až do výše 9 metrů. Má tmavě zelené listy a hrozny bílých květů. Pepřovník plodí až po 7- 8 letech a to dalších 15 - 20 let. Plody pepře černého se sklízejí během jara a léta. Sušené bobule se třídí podle velikosti, větší plody jsou vždy kvalitnější. Chuť pepře černého je pálivá a štiplavá. Bílý a zelený pepř jsou plody téže rostliny, ale trhané v různých stupních zralosti. Pepř dlouhý (Piper longum) je příbuzná, také tropická rostlina. Má podobné listy i květy. Rozšířil se po jižní Asii dřív než černý pepř a dlouho byl prvním druhem pepře, který se dostal do Středozemí. Plody dlouhého pepře se sbírají zelené a bobule se potom suší na slunci.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2020 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní