Ledová káva pokaždé jinak
K přípravě ledové kávy používáme šejkr, mixér, ale postačí nám i dobře uzavíratelná větší sklenice, např. od instatní kávy. Takto lehce získáme vynikající ledové osvěžení.
Ledové latte
Ingredience:
- 6 dcl vody
- 2 lžičky rozpustné kávy
- dle chuti cukr krupice (1 lžička či více)
- 100 ml mléka
- 6 kostek ledu
Postup přípravy:
- Do šejkru dáme rozpustnou kávu, vodu, cukr a kostky ledu.
- Šejkr uzavřeme a cca 20 sekund rázně protřepáváme.
- Hotové ledové latte přelijeme do vysoké sklenice a dolijeme mlékem.
- Podáváme s brčkem.
Ledové malinové pokušení s čokoládou
Ingredience:
- 6 dcl vody
- 2 lžičky rozpustné kávy
- 70 ml mléka
- 1 kopeček čokoládové zmrzliny
- 1 kopeček malinové zmrzliny
- 10 ml čokoládového sirupu (toppingu)
- 3 - 4 kostky ledu
- strouhaná čokoláda
Postup přípravy:
- Do šejkru dáme rozpustnou kávu, vodu, mléko, zmrzlinu, čokoládový sirup a kostky ledu.
- Šejkr uzavřeme a cca 20 sekund rázně protřepáváme.
- Hotovou kávu přelijeme do vysoké sklenice, ozdobíme strouhanou čokoládou.
Ledová vůně vanilky se sýrem mascarpone
Ingredience:
- 6 dcl vody
- 2 lžičky rozpustné kávy
- dle chuti cukr krupice (1 lžička či více)
- 50 ml smetany
- 1 vanilkový lusk
- 5 kapek malinového octa
- 4 - 5 kostek ledu
Postup přípravy:
- Rozpustnou kávu rozpustíme ve větší sklenici s vodou.
- Rozkrojíme vanilkový lusk napůl, semena vybereme. Přidáme do hrnečku se smetanou a sýrem mascarpone.
- Veškeré přísady v hrnečku lehce zahříváme, a to ponořené v kastrolu s vodou, kterou přivádíme k varu. Občas promícháme.
- Po důkladném rozehřátí přilíváme za stálého míchání rozpuštěnou kávu.
- Takto připravenou kávu nalijeme do sklenice na martini a přidáme kostky ledu.
- Navrch nakapeme malinový ocet.
- Před konzumací kávu zamícháme.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...