Komentáře ke článku: Parmesan – Parmigiano Reggiano (česky parmazán nebo parmezán)

Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano Reggiano a je označen chráněnou značkou původu. Tento název může používat jen sýr s původem z oblastí Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua a v Boloňské oblasti. Pro jeho výrobu musí být použito mléko od krav, které se pásly volně a živí se jen zeleným krmivem. Na začátku procesu zrání je sýr označen vypálením značky Parmigiano Reggiano a datem výroby po celém obvodu sýra.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní