Zapečené brambory s mletým masem a sýrem


obrázek ke článku Zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Ingredience:


  • 400 g mletého hovězího masa (nebo směs hovězího a vepřového masa)
  • 700 g brambor
  • 1 středně velká cibule
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 4 polévkové lžíce kečupu
  • sůl, pepř, paprika, oregano (možné použít hotovou směs koření na mleté maso)
  • 500 g rajčat
  • 150 g strouhaného sýra (ementál, eidam, ...)
  • tuk na pánev a na vymazání formy

Postup přípravy:


  • Brambory oloupeme, uvaříme (ne příliš do měkka), necháme zchladnout a nakrájíme na plátky.
  • Cibuli nakrájíme nahrubo a lehce orestujeme na pánvičce.
  • K cibuli přidáme na pánev maso a asi 5 minut zprudka opékáme, aby se maso důkladně zatáhlo.
  • Směs okořeníme solí, pepřem, oreganem, hořčicí a kečupem. Ten, kdo má rád pálivá jídla, může přidat na jemno pokrájenou feferonku a podobně.
  • Rajčata omyjeme, nakrájíme na dílky.
  • Troubu si předehřejeme na cca 200 stupňů.
  • Tukem vymažeme formu a dno poklademe plátky brambor. Použijeme polovinu celkového množství brambor.
  • Masovou směs promícháme s ½ množstvím nakrájených rajčat a vše rozprostřeme na plátky brambor na dně formy. Posypeme ½ množstvím strouhaného sýra.
  • Další vrstvu bude tvořit zbytek brambor a rajčata.
  • Vše zasypeme zbytkem sýra.
  • Formu vložíme do předehřáté trouby, zapékáme cca 30 minut.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní