Komentáře ke článku: Roquefort - ovčí sýr s modrou plísní

První zmínky o sýru Roquefort (čte se rokfór) pocházejí již z roku 79 n. letopočtu. Byl to prý oblíbený sýr Karla VI. Písemné zmínky o výrobě Roquefortu jsou z 11. století, byl údajně vyráběn již v období říše římské. Tento sýr patří k světově nejproslulejším plísňovým sýrům. Je prvním francouzským sýrem, který získal v roce 1925 ochrannou známku AOC. I když se během pár let začaly v oblastech jižní Francie vyrábět zdařilé napodobeniny tohoto sýru, jako pravý Roquefort lze označit pouze sýry zrající v jeskyních hory Mont Combalou poblíž obce Roquefort-sur-Soulzon ve střední Francii.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní