Jahelná kaše s ananasem


Ingredience:


  • 250 g jáhel
  • 1 vrchovatá polévková lžíce másla
  • ananasový kompot
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:


  • Jáhly nejprve důkladně propláchneme vodou a následně je 2x spaříme vroucí vodou, abychom je zbavily nepříjemné nahořklé chuti.
  • Ananasový kompot otevřeme, šťávu slijeme do hrnce a přidáme vodu. Celkové množství tekutin musí být v dvojnásobném poměru, než jsou jáhly.
  • Do hrnce přidáme připravené jáhly a vaříme cca 15 minut, dokud se většina tekutiny neodpaří.
  • Do hotové jahelné kaše vmícháme vanilkový cukr a necháme v ní rozpustit máslo.
  • Kaši servírujeme do misek, zdobíme kousky kompotovaného ananasu. Dle chuti můžeme kaši přisladit.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní