Komentáře ke článku: Pštrosí maso

Pštros je největší žijící nelétavý pták, který má silné nohy. Při běhu dosahuje rychlosti až 60 km za hodinu. Pštrosí maso patří mezi masa špičkové třídy, ocení ho i skuteční gurmáni. Maso je tmavé, mimořádně jemné, na pohled a chuť něco mezi telecím masem a srnčím. Nemá téměř žádný tuk, obsahuje jen nepatrné množství cholesterolu a má vysoký obsah proteinů, železa, vitamínů skupiny B a to v maximálně využitelné podobě. Pro svůj vysoký obsah bílkovin a nízkou kalorickou hodnotu je pštrosí maso vhodné pro dietní stravování. Můžeme ho použít i při dietách žlučníkové, diabetu, onemocnění střev nebo metabolickém syndromu, dobře se hodí i pro těžce pracující. Jelikož je chuťově málo výrazné, dobré je maso nakládat do různých marinád.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní