Je libo espresso, nebo překapávaná káva?

Hlavní rozdíl je ve způsobu přípravy kávy. Kávovar pro přípravu espressa musí být vybaven vysokotlakým čerpadlem. Pokud kávovar čerpadlo nemá, nejedná se o espresso kávovar. Výjimku tvoří kávovary pákové, pracující s vodním lisem.

obrázek ke článku Je libo espresso, nebo překapávaná káva?

  • Základem espressa je proces přepaření namleté kávy vodou o objemu cca 30 ml ohřátou na teplotu 90 °C při tlaku 9–15 bar po dobu přibližně třiceti vteřin. Výsledkem je kvalitní nápoj s maximem chuti a vůně.
  • Filtrovaná káva vzniká průchodem horké vody přes vrstvu kávy za standardního tlaku. Ve srovnání s espressem není tak silná a hodí se pro pití ve větších objemech.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Je libo espresso, nebo překapávaná káva?

Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní