Ovocný čaj

I když bílý, zelený a černý čaj představují pravé čaje, existuje i mnoho druhů ovocných čajů. Ovocný čaj je oblíbený nejen díky své cenové dostupnosti, ale i tím, že je zdravý. Protože původ ovocného čaje není v čajovníku, neobsahuje kofein ani jiné povzbuzující látky, čímž jsou jeho účinky bezpečné. Ovocný čaj nejen uhasí žízeň, je osvěžující, ale obsahuje i vitamin C. Doporučuje se pít nejen preventivně, ale i při nachlazení a rýmě.

Na Západě tvoří ovocné čaje spolu s černým čajem hlavní podíl na konzumaci všech čajů. Klasický ovocný čaj se ve většině případů skládá ze 4 ingrediencí.

Základní ingredience ovocných čajů:


  • ibišek, šípek - barva, kyselost, vitamin C
  • pomerančová kůra - dodává jemně nahořklou chuť
  • jablko - dodává aroma, nasládlou chuť

K těmto základním složkám se přidávají ještě další, a to podle druhu ovocného čaje. Jde nejen o další sušené ovoce, ale přidávají se i emulgátory (barviva, sladidla). I když tyto chemické složky nejsou škodlivé, neměly by přírodní složky nahrazovat.

Ovocný čaj je vhodný jak pro malé děti, těhotné i kojící ženy tak i pro nemocné, lze ho pít bez omezení.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
Všechny články v aktuální sekci:


Další články najdete v sekci
Ovocný čaj
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní