Ovocný čaj
I když bílý, zelený a černý čaj představují pravé čaje, existuje i mnoho druhů ovocných čajů. Ovocný čaj je oblíbený nejen díky své cenové dostupnosti, ale i tím, že je zdravý. Protože původ ovocného čaje není v čajovníku, neobsahuje kofein ani jiné povzbuzující látky, čímž jsou jeho účinky bezpečné. Ovocný čaj nejen uhasí žízeň, je osvěžující, ale obsahuje i vitamin C. Doporučuje se pít nejen preventivně, ale i při nachlazení a rýmě.
Na Západě tvoří ovocné čaje spolu s černým čajem hlavní podíl na konzumaci všech čajů. Klasický ovocný čaj se ve většině případů
skládá ze 4 ingrediencí.
Základní ingredience ovocných čajů:
- ibišek, šípek - barva, kyselost, vitamin C
- pomerančová kůra - dodává jemně nahořklou chuť
- jablko - dodává aroma, nasládlou chuť
K těmto základním složkám se
přidávají ještě další, a to podle druhu ovocného čaje. Jde nejen o další sušené ovoce, ale přidávají se i emulgátory (barviva, sladidla). I když tyto chemické složky nejsou škodlivé, neměly by přírodní složky
nahrazovat.
Ovocný čaj je
vhodný jak pro malé děti, těhotné i kojící ženy tak i pro nemocné, lze ho pít
bez omezení.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...