Komentáře ke článku: Oves - ovesné vločky

Oves je jednoděložná rostlina, která patří k nejrozšířenějším obilninám mírného pásma. Tato obilnina se pěstuje hlavně pro zrno, které slouží k výrobě ovesných vloček, krupice a dále se mele na mouku. Oves má posilující účinky, díky obsahu lecitinu a vitamínů skupiny B působí blahodárně na nervovou soustavu, také tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy. Ovesné vločky, které se řadí do kategorie "zdravé výživy", vznikají drcením celých ovesných zrn a jejich napařováním. Mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů, minerálů, obsahují také rozpustnou i nerozpustnou formu vlákniny. Z ovesných vloček se připravuje müsli, jsou součástí celozrnného pečiva. Oves je vynikající krmivo hlavně pro koně, ovesný šrot se zkrmuje, ovesná sláma se naopak hlavně stele.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní